Seminaarimateriaali Mikkeli 16.11.2016

Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaari pidettiin Mikkelissä 16.11.2016

Tilaisuuden ohjelma
Teema 1: Arktisuus mahdollisuutena
Avaus Suomi elää viennistä, Kalevi Pölönen, Team Finland
Faktat arktisuuden takana, Jaana Kotro, Luke
Elintarvikkeiden alkuperän hyödyntäminen, Lotta Heikkilä, Luke
Arktinen viestintämateriaali, Eeva Heikkilä, Ruokatieto
Case: Lignell&Piispanen, Antti Hynninen

Teema 2:  Elintarvikkeiden vientimarkkinat tänään
Viennin portaat: Antti Lauslahti Reilua.fi Oy
Haastattelu: Missä kiinnostavimmat vientimarkkinat, Esa Wrang Finpro
Vientikokemuksia: Vavesaaren tila, SunSpelt ja Tertin kartano. 

Teema 3 / Mistä apua vientitoimintaan ja markkinointiin
Nimisuojan hyödyntäminen markkinoinnissa, Marjo Särkkä-Tirkkonen, Helsingin Yliopiston Ruralia-instituutiti
Team Finlandin palvelut yrityksille, Kirsi Kosunen , Etelä-Savon Team Finland -koodinaattori

 

Teema 1 /Arktisuus mahdollisuutena

Seminaarin avaus: Kalevi Pölönen Team Finlandista kertoi, miten Suomi elää viennistä. Elintarvikeviennin tuplaus -haasteessa on mukana 34 itäsuomalaista yritystä. Klikkaa allaolevaa kuvaa.

Tilaisuuden avaus - Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaari

Jaana Kotro Luonnonvarakeskus Lukesta kertoi tarkemmin arktisuuden mahdollisuuksista ja faktoista arktisuuden takana. Klikkaa allaolevaa kuvaa.

Ainutlaatuinen arktisuus - Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaari

Lotta Heikkilä Lukesta kertoi kuvin ja videoin, kuinka elintarvikkeiden alkuperäää on hyödynnetty muissa maissa. Etelä ja pohjoinen ovat valinneet eri lähtökohdat. Klikkaa ollaolevaa kuvaa.

Miten alkuperää on hyödynnetty viestinnässä- Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaari

Eeva Heikkilä Ruokatiedosta kertoi hankkeessa tehdystä viestintämateriaalista. Klikkaa kuvaa nähdäkssi videon.

Arktisen ruoan viestintäkonseptin lanseeraus - Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena

Case: Antti Hynninen Lignell&Piispanen Oy.stä kertoi heidän vientitarinansa. Klikkaa ollaolevaa kuvaa.

 Tarinamme - Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaari

Teema 2 / Elintarvikkeiden vientimarkkinat tänään

Viennin portaat: Antti Lauslahti Reilua.fi Oy.stä kertoi, miten mikroyritykset voisivat hyödyntää erilaisia markkinoinnin välineitä markkinoidessaan tuotteita ulkomaisille matkailijoille Suomessa. Klikkaa allaolevaa kuvaa.

Viennin portaat - Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaari

Esa Wrang Finprosta kertoi videohaastattelussa, missä tällä hetkellä löytyvät kiinnostavimman vientimarkkinat. Klikkaa allaolevaa kuvaa.

Tämän päivän kiinnostavat vientimarkkinat - Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaari

Vientikokemuksia Vavesaaren tila, SunSpelt ja Tertin kartano. Klikkaa allaolevaa kuvaa

Yrittäjien kokemuksia vientimarkkinoilta - Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena  seminaari

Teema 3 / Mistä apua vientitoimintaan ja markkinointiin

Marjo Särkkä-Tirkkonen Helsingin Yliopiston Ruralia-instituutista kertoi, mten yritykset voivat hyödyntää nimisuojaa markkinoinnissaan. Lisätietoa nimisuojasta myös tässä

Nimisuojalla bisnestä vientimarkkinoilla - Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaari

Kirsi Kosunen , Etelä-Savon Team Finland -koodinaattori kertoi Team Finlandin palveluista viejäyrityksille . Klikkaa allaolevaa kuvaa.

Vientiyritysten rahoitusmahdollisuudet - Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaari

**

Kaikki puhujien esitykset löytyvät myös yhtenä pötkönä videoituina täältä

Esitysten diat allaolevissa liitteissä.