Taustaselvitys arktisesta ruoantuotannosta

Lataa allaolevasta linkistä Luonnonvarakeskuksen tekemä taustaselvitys Arktisesta ruoantuotannosta.

  • Mitä on arktinen ruuantuotanto?

  • Mitä lisäarvoa pohjoiset olosuhteet tuovat ruoantuotantoomme?

Selvitys on 89-sivuinen ja varsin helppolukuinen. Kunkin luvun lopussa on alkuperäiset tutkimuslähteet.
 

Suomi on maapallon pohjoisin maatalousmaa. Pohjoisesta sijainnistamme johtuvia ja ruoantuotantoomme vaikuttavia erityispiirteitä on nyt kerätty yksiin kansiin.

  • Miten pohjoinen sijainti vaikuttaa ruoantuotannon olosuhteisiin?
  • Miten arktiset olosuhdetekijät liittyvät suomalaiseen tuotantotapaan?
  • Miten arktiset olosuhteet myötävaikuttavat tuoteturvallisuuteen, raaka-aineen ravintoarvoihin, makuun?
  • Entä eettiseen ja sosioekonomiseen vastuullisuuteen, resurssien käyttöön tai tuotekohtaiseen ympäristövastuullisuuteen?
 
Tässä Arktiinen ruoantuotanto -raportissa tarkastellaan
  • arktisuuden ominaisuuksia yleisellä ruuantuotannon tasolla
  • arktisuuden vaikutuksia muutaman keskeisen tuotantosuunnan kannalta
    • kaura
    • kumina
    • siemenperuna
    • maidon- ja naudanlihantuotanto
    • sianlihantuotanto
    • luonnonmarjat
Liitetiedostot: