Pohjoisesta sijainnistamme johtuvia ja ruoantuotantoomme vaikuttavia erityispiirteitä on nyt kerätty yksiin kansiin
Luonnonvarakeskuksen on tehnyt taustaselvityksen Arktisesta ruoantuotannosta. Siinä kuvataan mm.
-
Miten pohjoinen sijainti vaikuttaa ruoantuotannon olosuhteisiin?
-
Miten arktiset olosuhdetekijät liittyvät suomalaiseen tuotantotapaan?
-
Miten arktiset olosuhteet myötävaikuttavat tuoteturvallisuuteen, raaka-aineen ravintoarvoihin ja makuun?
-
Entä eettiseen ja sosioekonomiseen vastuullisuuteen, resurssien käyttöön tai tuotekohtaiseen ympäristövastuullisuuteen?
Arktiinen ruoantuotanto -raportissa tarkastellaan
-
arktisuuden ominaisuuksia yleisellä ruuantuotannon tasolla
-
arktisuuden vaikutuksia muutaman keskeisen tuotantosuunnan kannalta
-
kaura
-
kumina
-
siemenperuna
-
maidon- ja naudanlihantuotanto
-
sianlihantuotanto
-
luonnonmarjat