Taustaselvitys arktisesta ruoantuotannosta

Pohjoisesta sijainnistamme johtuvia ja ruoantuotantoomme vaikuttavia erityispiirteitä on nyt kerätty yksiin kansiin

Luonnonvarakeskuksen on tehnyt taustaselvityksen Arktisesta ruoantuotannosta. Siinä kuvataan mm.

  • Miten pohjoinen sijainti vaikuttaa ruoantuotannon olosuhteisiin?
  • Miten arktiset olosuhdetekijät liittyvät suomalaiseen tuotantotapaan?
  • Miten arktiset olosuhteet myötävaikuttavat tuoteturvallisuuteen, raaka-aineen ravintoarvoihin ja makuun?
  • Entä eettiseen ja sosioekonomiseen vastuullisuuteen, resurssien käyttöön tai tuotekohtaiseen ympäristövastuullisuuteen?

Arktiinen ruoantuotanto -raportissa tarkastellaan

  • arktisuuden ominaisuuksia yleisellä ruuantuotannon tasolla
  • arktisuuden vaikutuksia muutaman keskeisen tuotantosuunnan kannalta
    • kaura
    • kumina
    • siemenperuna
    • maidon- ja naudanlihantuotanto
    • sianlihantuotanto
    • luonnonmarjat
Liitetiedostot: