Videot, podcastit ja blogi-kirjoitukset

Tälle sivulle on koottu Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -hankkeen aikana tuotettuja viedoita, blogi-kirjoituksia ja podcast.

VIDEOT

Arctic Food From Finland

Elintarvikkeita vieville yrityksille tuotettu video yritysten viestinnän ja markkinoinnin tueksi. Pariminuuttisessa videossa on visualisoitu arktisen ruuan ja ruuantuotannon keskeiset ominaisuudet mm. puhdas vesi ja maaperä, valoisa kasvun kesä, eläinten hyvä hoito. Videosta on englannin- ja kiinankieliset versiot.

Näin yrityksemme lähtevät vientimatkalle

Miten siirtyä kotimaan markkinoilta vientimarkkinoille?  Mitä haasteita saattaa eteen tulla ja miten ne on onnistuttu ratkaisemaan? Mitä oppeja yritysten edustajat haluavat antaa muille vientiä suunnitteleville yrittäjille? Myös  Evira, Food from Finland –ohjelma ja Tulli kertovat, miten ne voivat toimia elintarvikevientiyritysten tukena.

PODCAST

Mitä suomalaisessa arktisessa ruoassa on erityistä

Miksi suomalaiset mansikat maistuvat paremmalta kuin ulkomaiset? Vastaus löytyy jalostuksesta ja pohjoisista olosuhteista. Arktisuus asiana kiinnostaa asiakkaitamme, mutta kuinka osaisimme hyödyntää sitä? Toimittaja Noora Mattilan vieraana olivat Luken tutkija Jaana Kotro ja tutkimusprofessori Sirpa Kurppa. He pohtivat, mikä suomalaisessa arktisessa ruoantuotannossa ja arktisessa biotaloudessa on erityistä.

Arktisuudesta Yle Puheen keskusteluohjelmassa 8.1.2018
Ruokavientiä voi monipuolistaa. Raaka-aineiden ja kuluttajapakattujen elintarvikkeiden lisäksi Suomesta voitaisiin viedä myös lisäarvoa tuovaa teknologiaa. Lisää tästä Yle Puheen keskusteluohjelmassa Tulevaisuuden lautasmalli. Keskustelijoina Tiina Lampisjärvi Ruokatiedosta ja tutkija Emilia Norlund VTT:stä.

BLOGI-KIRJOITUKSET

Kohti Kiinan ruokamarkkinoita, Luonnonvarakeskuksen tutkijat Jaana Kotro ja Lotta Heikkilä

Suomalainen arktinen ruoka oli vahvasti esillä Grune Woche messuilla, Juha Eltonen

Tunnenko kiinalaisen ruokakulttuurin, Eeva Heikkilä