Lisätietoa muualla

Hyödyllistä tietoa kansainvälistyjille ja elintarvikeviejille

Food from Finland. Business Finlandin johtama elintarvikkeiden vienti- ja kasvuohjelma

Vientiä  EU:n ulkopuolelleEU:n Komission keräämä tietokanta eri vientimaiden vaatimuksista.

Ruokaviraston sivut elintarvikkeiden viejille.

Suomi arktisen biotalouden kärkimaaksi, policy brief. Luonnonvarakeskus (Luke) on julkaissut 2018 suositukset biotalouden edistämisestä arktisella alueella. Tutkijoiden kokoama policy brief on päättäjille suunnattu julkaisu, joka tiivistää Suomen arktisen osaamisen ja hyödyntämisen mahdollisuudet. Tavoitteena on turvata kestävä kehitys ja saada lisää suomalaisia tuotteita esimerkiksi Aasian markkinoille.

Katsaus Kiinan ruokamarkkinoihin. Pikesin hankkeessa syntynyt katsaus Kiinan markkinoihin (kesäkuu 2017).

Arktisuudesta potkua vientiin - juttu ilmestynyt nettilehdessä Luonnosta Sinulle helmikuussa 2017. Arktiset Aromit ry:n nettilehti julkaisi jutun arktisuudesta viennin vauhdittajana. Lue lehti tästä.

Ruokaturvallisuusratkaisut viennin vauhdittajana - vientiopas 
Food Safety Management Finland ry FSMG on julkaissut Vientioppaan tammikuussa 2017.

VTT:n News and ideas -sivusto.

RuoKasvu-hanke (Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK))

RuoKasvu -hankkeen tavoitteena on fasilitoida elintarvike yritysten yhteistyötä ja kehittää erilaisia yhteistyömalleja kannattavan kansainvälisen toiminnan mahdollistamiseksi.
Lue lisää RuoKasvu -hankkeen toimista verkkosivuilta >>

Arktisuudesta pitää viestiä eri tavalla eri maissa. Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus. Kehittyvä elintarvike 2/2020. Tuloksia Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK) koordinoimasta RuoKasvu -ruokaviennin kehittämis- ja koordinaatiohankkeesta.

RuoKasvu-hankkeen kuluttajaryhmäkeskustelujen blogit (Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus)
Miten viestiä arktisesta ruuasta kuluttajille Singaporessa? 9.4.2020
Miten viestiä arktisesta ruuasta saksalaisille kuluttajille? 24.3.2020
Miten viestiä arktisesta ruuasta Arabiemiirikuntien kuluttajille? 25.2.2020
Miten viestiä arktisesta ruuasta japanilaisille kuluttajille? 23.1.2020

Suomesta ja suomalaisesta ruokakulttuurista

Suomi-tietoutta ja materiaalia suomeksi ja muilla kielillä löytyy myös seuraavilta sivuilta. Huomaa käyttö- ja tekijänoikeusrajoitukset kullakin sivustolla!

Suomalaiset ruuan tuotantotavat kansainvälisessä vertailussa. Luonnonvarakeskuksen ruokafaktaa. Suomen elintarvikkeet kuuluvat maailman parhaimpiin. Laatu syntyy jo alkutuotannossa hyvien tuotantotapojen johdosta. Ympäristöön ja eläinten hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Suomen ruoka on puhdasta, ja koko elintarvikeketjun hygienia, jäljitettävyys ja vastuullisuus ovat maailman kärkiluokkaa.
Visit Finland http://www.visitfinland.com
This is Finland Things you should and shouldn't know ja mainio tietopankki 
Suomalaisen ruokakultuurin edistämisohjelma Makupaloja Suomesta ja suomalaisesta ruokakulttuurista suomeksi, englanniksi ja ranskaksi. Diaesitys, kuvapankki ja esite tulostettavaksi tästä.
Hyvää Suomesta -merkistä ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi
Suomalaisesta ruokaketjusta ja sen arktisista lähtökohdista Hyvää Suomesta -sivuistolla

Tietohaarukka 2020. Tilastotietoa elintarvikealasta -julkaisu on monipuolinen tilastopaketti koko ruokaketjusta, niin alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta kuin ruuan kulutuksestakin.
Luettavissa verkkoesitteenä myös englanniksi>>

Sivu päivitetty 9.10.2020