Video kick off -tilaisuudesta 6.4.2016 Helsingissä

Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -hanke

Miten pohjoiset tuotanto-olosuhteet voitaisiin valjastaa elintarvikeviennin tueksi? Tässä on videoita hankkeen kick-off-tilaisuudesta 6.4.2016.

Tilaisuuden aluksi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen toteaa, että ruoka on oleellinen osa uudesta biotaloudessa. Hallituksen yksi kärkihankkeista on parantaa kauppatasetta lisäämällä elintarvikevientiä 500 miljoonalla eurolla. Nyt Suomeen tuodaan ruokaa 4,5 miljardilla eurolla ja viedään vain 1,5 miljardilla eurolla.

Videolla puhuu myös  ruokalähettiläs Jyrki Sukula. Sukulan otsikkona on Lisäarvoa rakentamassa - arktisuus kauhan takaa katsottuna. Hauska ja inspiroiva esitys!

Food from Finland -vientiohjelman toimialajohtaja  Esa Wrang Finprosta kertoo, miten Food from Finland -ohjelma tukee vientiyrityksiä mm. messuin ja ostajatapahtumin. Tulokset ovat olleet rohkaisevia mm. marjapuolella.

Lopuksi Pohjoisen psykiatri Antti Liikkanen piti hauskan esityksen  otsikolla Saalista, säilytä, rakasta ja kerro - Arktinen resepti. Kannattaa katsoa!

Sivun lopussa on Kick off -tilaisuuden ohjelma.

Arktisuudesta elintarvikeviennin kärki

Media Folder: 

Lisäarvoa rakentamassa - Arktisuus kauhan takaa katsottuna - Jyrki Sukula

Media Folder: 

Miten Finpro voi olla tukenanne avaamassa ovia vientimarkkinoille - Esa Wrang

Media Folder: 

Saalista, säilytä, rakasta ja kerro - Antti Liikkanen

Media Folder: 
Liitetiedostot: