AINEISTOJA

Viestintäaineisto arktisesta ruuantuotannosta

Tällä sivustolla löydät hankkeessa ja hankkeen aikana tehtyjä viestintäaineistoja. Ne ovat kaikkien suomalaisten pk-yritysten käytössä. Materiaalin käyttö kannattaa aloittaa tutustumalla Arktisen ruuantuotannon käsikirjaan (ns. brändikäsikirja). Viestintämateriaalia voi käyttää esimerkiksi yritysviestinnän tukena.

Materiaali on lähtökohtaisesti sähköistä, mutta mm. foldereita ja esitteitä on jonkin verran saatavilla myös painettuna. Ota yhteyttä ruokatieto@ruokatieto.fi

Suomesta ja suomalaisesta RUOKAKULTTUURISTA eri kielillä

Suomi-tietoutta ja materiaalia suomeksi ja muilla kielillä löytyy myös seuraavilta sivuilta. Huomaa käyttö- ja tekijänoikeusrajoitukset kullakin sivustolla!

Suomalaiset ruuan tuotantotavat kansainvälisessä vertailussa. Luonnonvarakeskuksen ruokafaktaa. Suomen elintarvikkeet kuuluvat maailman parhaimpiin. Laatu syntyy jo alkutuotannossa hyvien tuotantotapojen johdosta. Ympäristöön ja eläinten hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Suomen ruoka on puhdasta, ja koko elintarvikeketjun hygienia, jäljitettävyys ja vastuullisuus ovat maailman kärkiluokkaa.
Visit Finland http://www.visitfinland.com
This is Finland Things you should and shouldn't know ja mainio tietopankki 
Suomalaisen ruokakultuurin edistämisohjelma Makupaloja Suomesta ja suomalaisesta ruokakulttuurista suomeksi, englanniksi ja ranskanaksi. Diaesitys, kuvapankki ja esite tulostettavaksi tästä.
Hyvää Suomesta -merkistä ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi
Suomalaisesta ruokaketjusta ja sen arktisista lähtökohdista Hyvää Suomesta -sivuistolla
Tietohaarukka 2017 - tilastotietoa elintarvikealasta -julkaisu on monipuolinen tilastopaketti koko ruokaketjusta niin alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta kuin ruuan kulutuksestakin. Saatavissa suomeksiruotsiksi ja englanniksi.
 

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ KANSAINVÄLISTYJILLE ja elintarvikeviejille

 Food from Finland Business Finlandin johtama elintarvikkeiden vienti- ja kasvuohjelma

 

Vientiä  EU:n ulkopuolelle? EU:n Komissio on kerännyt hienon tietokannan eri vientimaiden vaatimuksista. Myös elintarvikkeet!

Eviralla on parasta tietoa eri maiden viranomaisvaatimuksista elintarvikkeiden viennissä  erityisesti EU:n ulkopuolelle.
Eviralla on myös hanke, jolla parannetaan pk-yritysten vientivalmiuksia
Eviran neuvontaa pk-yrityksille